Zelfoogst


Wil je graag gezond eten, volgens het ritme van de seizoenen, maar heb je geen tijd of zin om zelf een moestuin te onderhouden?
Dan is onze zelfoogsttuin zeker iets voor jou.

Hou je van prachtige boeketten, recht van het veld neem dan zeker een kijkje bij onze bloemenpluktuin .


De zelfoogsttuin

Hou je van gezonde, kraakverse groenten en fruit en wroet je graag in de aarde, dan is de zelfoogsttuin ‘Groenten en Fruit’ iets voor jou. Als Wroeters zorgen we wekelijks voor een ruim aanbod aan groenten, fruit en kruiden op het veld.

Als lid van de zelfoogsttuin krijg je wekelijks een nieuwsbrief met daarin het aanbod, veldnieuws  en een receptje. Je kan komen oogsten op het veld en afhalen in de keet tussen 8u en 21u. Dit gedurende de ganse week en wanneer het jou het best past.

Je kiest welke groenten je wil en zoveel je per week nodig hebt voor jouw gezin. We hanteren het principe van ‘oogsten naar behoefte’. Indien er overvloed Is, geven we dit aan in de nieuwsbrief.

We bewerken het land, zaaien, planten en onderhouden de gewassen. De zelfoogsters komen vooral lekker oogsten. Tijdens de drukke zomermaanden wanneer de groenten en het onkruid weelderig floreren, is jullie hulp meer dan welkom. We organiseren dan ook regelmatig meewerkdagen.

Meer info over onze abonnementen en Lid worden kan je hier.

Bloemenpluktuin

Juist buiten de staddrukte van Hasselt is de prachtige bloemenpluktuin van De Wroeter. Vanuit een samenwerking tussen De Wroeter en vrijwilligers van de zelfoogsttuin is hier sinds 2020 een veld met wel 200 verschillende soorten biologische bloemen ontstaan. De bloemen worden samen met Wroeters opgekweekt tot zaailingen en zorgvuldig geplant in de vollegrond. Het seizoen begint wanneer de natuur beslist maar we gaan uit van eind mei/begin juni en eindigt zolang er bloemen zijn.

Je mag als jaarlid na een verplicht infomoment met uitleg over hoe te plukken, elke weekje verse boeket bloemen komen plukken alsmede een aanbod eetbare bloemen. Je bepaalt zelfwanneer dit het beste uitkomt en welke bloemen jij graag meeneemt naar huis.

We hebben ook een groot aandeel droogbloemen waardoor je ook buiten het verse bloemenseizoen voorzien bent van een mooi boeket.

Er is voor onze jaarleden elke week een oogstmail met weetjes, recepten of diy over en met bloemen uit de tuin. Voor onze maandleden hangt deze uit op het oogstbord op het veld.

Voor wie op zoek is naar inspiratie organiseren we regelmatig workshops of kom gezellig mee plukken op onze open plukdagen. Volg onze facebookpagina  of instagram  voor het laatste nieuws.

Voor bruiloften, communiefeesten of bedrijfsfeesten verwijzen we u graag naar Bloemenpluktuin(at)dewroeter.be voor meer informatie op maat.

Kant en klare veldboekettenzijn verkrijgbaar op de vrijdag markt in Hasselt en in de boerderijwinkel in Kortessem. Deze kunnen ook op maat aangevraagd worden op bovenstaande mailadres.

Enkele reacties van leden

"Ik kom elke week mijn groenten oogsten om vervolgens mijn potje te koken. Ik ben gepensioneerd en woon alleen. Het doet me deugd om hier op het veld te zijn. Het geeft me een gevoel van nostalgie."William

"De zelfoogsttuin past heel goed in mijn leven. Ik fiets er na mijn werk langs en oogst vaak. Ik ben vegetariër en probeer graag nieuwe dingen uit. Ik pas mijn gerechten aan, aan hetgeen er geoogst kan worden. Mijn kinderen komen regelmatig mee. Voor mij is het belangrijk dat ze voeling krijgen met de natuur maar ook met de werking van De Wroeter zelf."
Jan-Willem

"Ik vind het heerlijk om te komen oogsten. Het lukt me niet elke week maar dat vind ik niet zo erg. Ik weet dat ik hoe dan ook een heel mooi project steun. Ook de grote variëteit aan bloemen maakt me blij."
Beatrice

Met steun van

Vlaanderen
Welzijnszorg
VDAB
Provincie Limburg
Nationale Loterij
Leader
Koning Boudewijn Stichting
Herwin
De Werkplekarchitecten
ESF
Europese Unie
Kwaito
SOM
VAPH
Fonds gezonde lucht, by Greenpeace
Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland