Warmoes

Warmoes


... kent zijn oorsprong aan de Middellandse-Zee.
De snijbiet (warmoes) is een bladgewas, waarvan de bladeren of de bladstelen als groente worden gegeten. Het is oude groente, waarvan de smaak min of meer overeenkomt met die van spinazie. Warmoes is familie van de rode biet, suikerbiet en voederbiet en word ook ondergebracht in de zelfde groep als de doorlevende spinazie. Snijbiet is niet lang houdbaar, gebruik hem liefst onmiddellijk.

Gekookte snijbiet kan je zeker niet bewaren.Maar u kunt hem net als spinazie licht geblancheerd invriezen.

Warmoes recepten - Download (.pdf 516 KB) »

Met steun van

Vlaanderen
Welzijnszorg
VDAB
Provincie Limburg
Nationale Loterij
Leader
Koning Boudewijn Stichting
Herwin
De Werkplekarchitecten
ESF
Europese Unie
Kwaito
SOM
VAPH
Fonds gezonde lucht, by Greenpeace
Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland